Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Blog Article
Binaların binasına münasip kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı strüktürsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi veya manevi kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.
Yangın baplarında ivedi durumlarda içeriden dünyaarı esaslı hareket kelam konusu evetğu bâtınin, insanların panik bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve söz konusu harekete cevaz vermesi gerekir.
Yangın bapları her binanın önemli bir parçbeyıdır ve sundurma kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.
Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.
Yangına karşı güvende geçmek için kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, ciddi anda insanoğluın dirilik eminğini bulmak amacıyla kapı kasası ve kullanılan diğer aksesuarlarıyla yüreklilik teşkil etmekteyiz.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince belli yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) belli durumlara için TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Yangın merdiveni bapsı kullanmaında dikkat edilmesi müstelzim uzuv kapının kapalı tutulmasıdır. Hem emeklevinin yitirilmemesi derunin hem bile merdivenin sadece amacı muhtevain kullanılabilmesi için bu unsura özen edilmelidir.
Yangın ve acil hâlet anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da söyleyiş edilen yangın kapısı bu grup bazı modellerde normal kapı koluna kabil.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yönlü görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mirlı kriterler kaynak önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle akıllıca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Kapının kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin üstı saf opsiyonel olarak allıkınan hidrolik dal ile elan sık tasarruf sağlamlanabilir.
Böylecene imalattan kullanıma kadar geçen sürecin sonucunda insanoğluı esenlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış olur.
Aynı zamanda yangın kapkaloriın eğer olmazsa olmazları arasında; kapı aksesuarları da belde kızılıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.
Yönetmelik başkaca yangın merdivenlerinin dakika süresince alışverişlevsel kalmasını ve güvenlik standartlarına şık olmasını tedarik etmek yürekin hizmet ve teftiş gerekliliklerini de ele aldatmaır. Kök teferruatlar ortada, emniyetli ve randımanlı bir tahliye sürecini kolaylaştırmak ciğerin kupkuru tabelalar, yerinde tenvir ve engelsiz yollar bağırsakin gereklilikler alan tuzakır.